Aktualno

Vigo zavarovanje
V Zavarovalnici Sava smo skupaj s start-up podjetjem Movalyse razvili prvi pravi telemetrični produkt v Sloveniji – Vigo zavarovanje. Namenjeno je zavarovanju motornih koles in trikoles (nad 50 ccm ali elektromotor nad 4kW). Je več kot samo zavarovanje - je sodobna motoristična platforma, ki ves čas skrbi tako za zavarovanca kot za njegov motor.
Podražitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja
Vse tri zavarovalnice, ki ponujajo dopolnilno zdravstveno zavarovanje, so napovedale podražitve. Vse podražitve veljajo od 1. marca dalje, a bo višja že položnica konec meseca, saj se premija plačuje za naprej.
Nova pravila prodaje zavarovanj
Agencija za zavarovalni nadzor in Slovensko zavarovalno združenje sta predstavila novosti Direktive o distribuciji zavarovalnih produktov (IDD), ki 1. oktobra stopajo v veljavo v vseh državah članicah Evropske unije. Spremembe na zavarovalniški trg prinašajo večjo transparentnost pri razvoju in prodaji zavarovanj ter pri informiranju strank.
Celovito nezgodno zavarovanje otrok in šolske mladine
Otroci so naše bogastvo. Ko skrbimo zanje opravljamo odgovorno delo, a hkrati najlepše opravilo. Misel na to, da je naš otrok srečen in varen nas toplo pomirja. »Da bi lahko šlo kaj narobe?« – »Niti pomisliti ne upamo«.
Neurje s točo je poškodovalo moje premoženje kaj naj storim
Neurja s točo so v preteklih dneh pustošila po Sloveniji, pri čemer so masovno poškodovala premoženje. Stiska je velika! Da bi vam bilo nekoliko lažje, z vami delimo nekaj hitrih priporočil, kaj lahko storite, da boste čimprej uredili prijavo škode in pričeli z odpravljanjem škode.
Arhiv novic »

Zavarovalniške goljufije

ZAVAROVALNIŠKE GOLJUFIJE

O zavarovalniški goljufiji govorimo lahko takrat , ko posameznik želi prejeti odškodnino od zavarovalnice da:

  • sklene zavarovanje po škodnem dogodku,

  • sklene zavarovanje z napačnimi ali neresničnimi informacijami,

  • namerno poškoduje ali uniči stvari,

  • predloži lažne dokumente.

Poznamo več vrst tipov zavarovalniških goljufov:

  • PRILOŽNOSTNI ZAVAROVALNIŠKI GOLJUFI; prijavijo zavarovalniški dogodek, ki se je dejansko zgodil, a svojo prijavo prilagodijo (včasih navedejo drug kraj ali večjo škodo). Take je najlažje odkriti in goljufijo hitro priznajo.
  • OBČASNI PREVARANTI; ti namenoma povzročijo škodo, da bi dobili odškodnino. Pogosto menjavajo zavarovalnice, poskušajo ovirati postopek in čez nekaj časa goljufijo poskušajo ponovoti. Četudi jih zavarovalnica hitro spozna, ima več dela, da jim goljufijo dokaže.
  • ORGANIZIRANI PREVARANTI; ti se na svoje dejanje dobro pripravijo, delujejo pripravljeni na sodelovanje, če se pojavi zaplet, pa vključijo odvetnika. Dokazni postopki v takih primerih so najtežji.

Kazen za zavarovalniške goljufije

V Sloveniji je za zavarovalniške goljufe zagrožena kazen do enega leta zapora, če je dejanje samo načrtovano in še ni bilo izvedeno. Če je do goljufije prišlo, to pomeni, da je oseba že vložila lažno prijavo škodnega dogodka, lahko storilca doleti do tri leta zapora. Če je zavarovalniška goljufija storjena v hudodelski družbi, pa je posameznik lahko kaznovan z 1-10 leti zapora.

Vseh nesreč ne moremo preprečiti, lahko pa omilimo njihove posledice!