Aktualno

Sprostitev fizičnega sklepanja zavarovanj
Z 868. Odlokom dne 24.4.2020 je Vlada Republike Slovenije iz ukrepa o prepovedi trženja storitev s fizičnim stikom izvzela zavarovalniške storitve. S tem je ponovno dovoljeno fizično sklepanje vseh zavarovanj (face-to-face distribucija) na območju RS.
Pomembno obvestilo - spremenjeno poslovanje Zavarovalne hiše Luič d.o.o.!
Skladno z ukrepi Vlade Republike Slovenije, ki do nadaljnjega zapira oziroma omejuje vse nenujne storitve, ter s priporočili stroke za ustavitev javnega življenja vas obveščamo, da zaradi preprečevanja širjenja koronavirusa.
Srečno novo leto 2020 vam želi Zavarovalna hiša Luič
. . . 2020 . . .
Prometna nesreča z nezavarovanim prometnim sredstvom
Če prometno nesrečo povzroči voznik nezavarovanega motornega vozila v Sloveniji je za plačilo škode odgovorno Slovensko zavarovalno združenje s sredstvi Škodnega sklada.
Vigo zavarovanje
V Zavarovalnici Sava smo skupaj s start-up podjetjem Movalyse razvili prvi pravi telemetrični produkt v Sloveniji – Vigo zavarovanje. Namenjeno je zavarovanju motornih koles in trikoles (nad 50 ccm ali elektromotor nad 4kW). Je več kot samo zavarovanje - je sodobna motoristična platforma, ki ves čas skrbi tako za zavarovanca kot za njegov motor.
Arhiv novic »

Zavarovalniške goljufije

ZAVAROVALNIŠKE GOLJUFIJE

O zavarovalniški goljufiji govorimo lahko takrat , ko posameznik želi prejeti odškodnino od zavarovalnice da:

  • sklene zavarovanje po škodnem dogodku,

  • sklene zavarovanje z napačnimi ali neresničnimi informacijami,

  • namerno poškoduje ali uniči stvari,

  • predloži lažne dokumente.

Poznamo več vrst tipov zavarovalniških goljufov:

  • PRILOŽNOSTNI ZAVAROVALNIŠKI GOLJUFI; prijavijo zavarovalniški dogodek, ki se je dejansko zgodil, a svojo prijavo prilagodijo (včasih navedejo drug kraj ali večjo škodo). Take je najlažje odkriti in goljufijo hitro priznajo.
  • OBČASNI PREVARANTI; ti namenoma povzročijo škodo, da bi dobili odškodnino. Pogosto menjavajo zavarovalnice, poskušajo ovirati postopek in čez nekaj časa goljufijo poskušajo ponovoti. Četudi jih zavarovalnica hitro spozna, ima več dela, da jim goljufijo dokaže.
  • ORGANIZIRANI PREVARANTI; ti se na svoje dejanje dobro pripravijo, delujejo pripravljeni na sodelovanje, če se pojavi zaplet, pa vključijo odvetnika. Dokazni postopki v takih primerih so najtežji.

Kazen za zavarovalniške goljufije

V Sloveniji je za zavarovalniške goljufe zagrožena kazen do enega leta zapora, če je dejanje samo načrtovano in še ni bilo izvedeno. Če je do goljufije prišlo, to pomeni, da je oseba že vložila lažno prijavo škodnega dogodka, lahko storilca doleti do tri leta zapora. Če je zavarovalniška goljufija storjena v hudodelski družbi, pa je posameznik lahko kaznovan z 1-10 leti zapora.

Vseh nesreč ne moremo preprečiti, lahko pa omilimo njihove posledice!