Aktualno

Vigo zavarovanje
V Zavarovalnici Sava smo skupaj s start-up podjetjem Movalyse razvili prvi pravi telemetrični produkt v Sloveniji – Vigo zavarovanje. Namenjeno je zavarovanju motornih koles in trikoles (nad 50 ccm ali elektromotor nad 4kW). Je več kot samo zavarovanje - je sodobna motoristična platforma, ki ves čas skrbi tako za zavarovanca kot za njegov motor.
Podražitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja
Vse tri zavarovalnice, ki ponujajo dopolnilno zdravstveno zavarovanje, so napovedale podražitve. Vse podražitve veljajo od 1. marca dalje, a bo višja že položnica konec meseca, saj se premija plačuje za naprej.
Nova pravila prodaje zavarovanj
Agencija za zavarovalni nadzor in Slovensko zavarovalno združenje sta predstavila novosti Direktive o distribuciji zavarovalnih produktov (IDD), ki 1. oktobra stopajo v veljavo v vseh državah članicah Evropske unije. Spremembe na zavarovalniški trg prinašajo večjo transparentnost pri razvoju in prodaji zavarovanj ter pri informiranju strank.
Celovito nezgodno zavarovanje otrok in šolske mladine
Otroci so naše bogastvo. Ko skrbimo zanje opravljamo odgovorno delo, a hkrati najlepše opravilo. Misel na to, da je naš otrok srečen in varen nas toplo pomirja. »Da bi lahko šlo kaj narobe?« – »Niti pomisliti ne upamo«.
Neurje s točo je poškodovalo moje premoženje kaj naj storim
Neurja s točo so v preteklih dneh pustošila po Sloveniji, pri čemer so masovno poškodovala premoženje. Stiska je velika! Da bi vam bilo nekoliko lažje, z vami delimo nekaj hitrih priporočil, kaj lahko storite, da boste čimprej uredili prijavo škode in pričeli z odpravljanjem škode.
Arhiv novic »

Mladi voznik

Za mlade ali mlade po srcu - za tiste z manj kot tremi leti vozniških izkušenj

Samostojna polica, vezana na voznika, ne na avto

Če jim zaupate vi, jim zaupamo mi

V kategorijo »mladi voznik« spadate vsi tisti, ki imate manj kot tri leta vozniških izkušenj. MladiVoznik je zagotovo najboljše zavarovanje za povečan rizik mladega voznika Zavarovalnice Sava, saj je vezano na voznika in ne na avto. S tem zavarovanjem lahko brezskrbno vozite kateri koli avtomobil – očetov, mamim, babičin ali prijateljev, ki imajo zavarovanje avtomobilske odgovornosti za svoje vozilo sklenjeno pri Zavarovalnici Sava, lastniki teh avtomobilov pa se s tem izognejo plačevanju dodatka za mladega voznika. Ob povzročeni nesreči bo to zavarovanje tako krilo škodo, ne glede na to kateri avto ste vozili v času nesreče.

Konec nepotrebnim stroškom
Vedno več gospodinjstev ima pri hiši več kot le eno vozilo. Mladi voznik sklene samostojno polico MladiVoznik in se s tem pri zavarovanju vozil izogne doplačilu 30-odstotnega dodatka za mladega voznika. Tako prihranite na času in tudi denarju, ker ni potrebno vsakega vozila posebej dodatno zavarovati za vašega novopečenega voznika.

Polica MladiVoznik ima ob doplačilu možnost treh razširitev:

  • Druge zavarovalnice – zavarovalnica lahko krije tudi škodo iz naslova avtomobilske odgovornosti, če vozilo, ki ga je vozil mladi voznik in je bilo udeleženo v prometni nesreči, ni zavarovano pri Zavarovalnici Sava.
  • Kasko – zavarovalnica v primeru, da je bilo v nesreči poškodovano vozilo s sklenjenim kasko zavarovanjem pri Zavarovalnici Sava, upošteva tudi kritja s kasko police.
  • Mini kasko – zavarovalnica v primeru, da je bilo v prometni nesreči, ki jo je povzročil mladi voznik, poškodovano vozilo s kasko zavarovanjem sklenjenim pri drugi zavarovalnici, ki ni imelo doplačila za mladega voznika, nudi kritje za tisti del škode na vozilu, katerega druga zavarovalnica sicer ne bi krila.

Zavarovalni produkt MladiVoznik pa ima še nekatere prednosti, in sicer:

  • Pridobivanje bonusa

5 % za vsako leto brez škode po polici mladega voznika, s štetjem dobe statusa vozniškega kandidata, kar pomeni do 25 % bonusa pri zavarovanju lastnega vozila.

  • Podaljšanje veljavnosti kritja ob izteku statusa mladi voznik

Po zadnji veljavni letni zavarovalni polici za do največ 30 dni do uradnega poteka triletnega statusa mladega voznika brez doplačilne premije.

Vseh nesreč ne moremo preprečiti, lahko pa omilimo njihove posledice!