Aktualno

Podražitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja
Vse tri zavarovalnice, ki ponujajo dopolnilno zdravstveno zavarovanje, so napovedale podražitve. Vse podražitve veljajo od 1. marca dalje, a bo višja že položnica konec meseca, saj se premija plačuje za naprej.
Nova pravila prodaje zavarovanj
Agencija za zavarovalni nadzor in Slovensko zavarovalno združenje sta predstavila novosti Direktive o distribuciji zavarovalnih produktov (IDD), ki 1. oktobra stopajo v veljavo v vseh državah članicah Evropske unije. Spremembe na zavarovalniški trg prinašajo večjo transparentnost pri razvoju in prodaji zavarovanj ter pri informiranju strank.
Celovito nezgodno zavarovanje otrok in šolske mladine
Otroci so naše bogastvo. Ko skrbimo zanje opravljamo odgovorno delo, a hkrati najlepše opravilo. Misel na to, da je naš otrok srečen in varen nas toplo pomirja. »Da bi lahko šlo kaj narobe?« – »Niti pomisliti ne upamo«.
Neurje s točo je poškodovalo moje premoženje kaj naj storim
Neurja s točo so v preteklih dneh pustošila po Sloveniji, pri čemer so masovno poškodovala premoženje. Stiska je velika! Da bi vam bilo nekoliko lažje, z vami delimo nekaj hitrih priporočil, kaj lahko storite, da boste čimprej uredili prijavo škode in pričeli z odpravljanjem škode.
Pozor, 1. aprila začne veljati obdavčitev odjavljenih vozil
Novo dajatev boste morali plačevati vsako leto za vsako odjavljeno oziroma neregistrirano vozilo. Dajatev bodo morali plačevati vsi, ki v enem letu po odjavi vozila iz prometa tega ne bodo znova registrirali ali dali v razgradnjo pooblaščenim izvajalcem.
Arhiv novic »

Odkup prve škode

V Zavarovalnici Sava omogočamo vsem zavarovancem ob sklenitvi avtomobilskega zavarovanja možnost sklenitve zavarovanja odkup prve škode. Zavarovanec tako obdrži isti premijski razred kljub eni povzročeni prometni nesreči v tekočem zavarovalnem letu ne glede na bonus, ki ga že ima.

Prednosti zavarovanja "odkup prve škode":

Z doplačilom pri tem zavarovanju zavarovanec ne izgubi bonusa, kljub prometni nesreči, ki jo morda povzroči v tekočem zavarovalnem letu.

Pri obnovi zavarovanja oziroma pri prenosu bonusa s police, po kateri je bila uveljavljena škoda in je plačana premija za odkup prve škode, se upošteva tak bonus, kot da škode ni bilo.

S tem doplačilom torej prva prijavljena škoda ne vpliva na znižanje bonusa, naslednja škoda - dejansko druga škoda v istem zavarovalnem letu - pa se šteje kot prva, ki vpliva na znižanje bonusa, kot tudi vsaka naslednja škoda.

To doplačilo ne vpliva na upravičenost vračila neizkoriščenega dela premije pri prodaji ali odjavi vozila. Premije mora biti plačana v celoti za celotno zavarovalno obdobje, kar pomeni, da ni možno vračati premije, če je po polici prijavljena škoda, ne glede na to, da je zavarovanec plačal odkup bonusa pri prvi škodi.

Odkup prve škode lahko sklenete tako pri zavarovanju avtomobilske odgovornosti (AO) kot tudi pri zavarovanju avtomobilskega kaska (AK).

Zavarovalnica Sava

Vseh nesreč ne moremo preprečiti, lahko pa omilimo njihove posledice!