Aktualno

Sprostitev fizičnega sklepanja zavarovanj
Z 868. Odlokom dne 24.4.2020 je Vlada Republike Slovenije iz ukrepa o prepovedi trženja storitev s fizičnim stikom izvzela zavarovalniške storitve. S tem je ponovno dovoljeno fizično sklepanje vseh zavarovanj (face-to-face distribucija) na območju RS.
Pomembno obvestilo - spremenjeno poslovanje Zavarovalne hiše Luič d.o.o.!
Skladno z ukrepi Vlade Republike Slovenije, ki do nadaljnjega zapira oziroma omejuje vse nenujne storitve, ter s priporočili stroke za ustavitev javnega življenja vas obveščamo, da zaradi preprečevanja širjenja koronavirusa.
Srečno novo leto 2020 vam želi Zavarovalna hiša Luič
. . . 2020 . . .
Prometna nesreča z nezavarovanim prometnim sredstvom
Če prometno nesrečo povzroči voznik nezavarovanega motornega vozila v Sloveniji je za plačilo škode odgovorno Slovensko zavarovalno združenje s sredstvi Škodnega sklada.
Vigo zavarovanje
V Zavarovalnici Sava smo skupaj s start-up podjetjem Movalyse razvili prvi pravi telemetrični produkt v Sloveniji – Vigo zavarovanje. Namenjeno je zavarovanju motornih koles in trikoles (nad 50 ccm ali elektromotor nad 4kW). Je več kot samo zavarovanje - je sodobna motoristična platforma, ki ves čas skrbi tako za zavarovanca kot za njegov motor.
Arhiv novic »

Odkup prve škode

V Zavarovalnici Sava omogočamo vsem zavarovancem ob sklenitvi avtomobilskega zavarovanja možnost sklenitve zavarovanja odkup prve škode. Zavarovanec tako obdrži isti premijski razred kljub eni povzročeni prometni nesreči v tekočem zavarovalnem letu ne glede na bonus, ki ga že ima.

Prednosti zavarovanja "odkup prve škode":

Z doplačilom pri tem zavarovanju zavarovanec ne izgubi bonusa, kljub prometni nesreči, ki jo morda povzroči v tekočem zavarovalnem letu.

Pri obnovi zavarovanja oziroma pri prenosu bonusa s police, po kateri je bila uveljavljena škoda in je plačana premija za odkup prve škode, se upošteva tak bonus, kot da škode ni bilo.

S tem doplačilom torej prva prijavljena škoda ne vpliva na znižanje bonusa, naslednja škoda - dejansko druga škoda v istem zavarovalnem letu - pa se šteje kot prva, ki vpliva na znižanje bonusa, kot tudi vsaka naslednja škoda.

To doplačilo ne vpliva na upravičenost vračila neizkoriščenega dela premije pri prodaji ali odjavi vozila. Premije mora biti plačana v celoti za celotno zavarovalno obdobje, kar pomeni, da ni možno vračati premije, če je po polici prijavljena škoda, ne glede na to, da je zavarovanec plačal odkup bonusa pri prvi škodi.

Odkup prve škode lahko sklenete tako pri zavarovanju avtomobilske odgovornosti (AO) kot tudi pri zavarovanju avtomobilskega kaska (AK).

Zavarovalnica Sava

Vseh nesreč ne moremo preprečiti, lahko pa omilimo njihove posledice!