Aktualno

Sprostitev fizičnega sklepanja zavarovanj
Z 868. Odlokom dne 24.4.2020 je Vlada Republike Slovenije iz ukrepa o prepovedi trženja storitev s fizičnim stikom izvzela zavarovalniške storitve. S tem je ponovno dovoljeno fizično sklepanje vseh zavarovanj (face-to-face distribucija) na območju RS.
Pomembno obvestilo - spremenjeno poslovanje Zavarovalne hiše Luič d.o.o.!
Skladno z ukrepi Vlade Republike Slovenije, ki do nadaljnjega zapira oziroma omejuje vse nenujne storitve, ter s priporočili stroke za ustavitev javnega življenja vas obveščamo, da zaradi preprečevanja širjenja koronavirusa.
Srečno novo leto 2020 vam želi Zavarovalna hiša Luič
. . . 2020 . . .
Prometna nesreča z nezavarovanim prometnim sredstvom
Če prometno nesrečo povzroči voznik nezavarovanega motornega vozila v Sloveniji je za plačilo škode odgovorno Slovensko zavarovalno združenje s sredstvi Škodnega sklada.
Vigo zavarovanje
V Zavarovalnici Sava smo skupaj s start-up podjetjem Movalyse razvili prvi pravi telemetrični produkt v Sloveniji – Vigo zavarovanje. Namenjeno je zavarovanju motornih koles in trikoles (nad 50 ccm ali elektromotor nad 4kW). Je več kot samo zavarovanje - je sodobna motoristična platforma, ki ves čas skrbi tako za zavarovanca kot za njegov motor.
Arhiv novic »

Zavarovanje proizvajalčeve odgovornosti za izdelke

Izdelki so zasnovani, izdelani in namenjeni za določen namen oziroma uporabo. Zato so temeljito preizkušeni in po potrebi izpopolnjeni. Žal vseh okoliščin ne moremo predvideti: morda je prišlo do neopazne napake v proizvodnji, pri nadzoru kakovosti ali do sosledja dogodkov, ki jih nismo mogli predvideti, dogajajo pa se.

Zavarovanje proizvajalčeve odgovornosti za izdelke

Za podjetja in obrtnike, ki proizvajajo končne izdelke ali sestavne dele za prodajo na trgu, postaja vedno bolj pomembno tudi zavarovanje proizvajalčeve odgovornosti za izdelke.

Zavarovalnica jamči za škodo zaradi civilno pravnih odškodninskih zahtevkov, ki jih tretje osebe uveljavljajo proti zavarovancu zaradi nesreče, do katere je prišlo zaradi napake na zavarovančevih izdelkih.

Zavarovana je odgovornost za škodo zaradi izdelkov, katere posledica so telesne poškodbe, obolenja ali smrt oseb ali poškodbe, uničenje ali izginitev stvari. Vzroki za škode izvirajo iz napak v materialu, iz katerega je izdelek izdelan, konstrukcijskih napak ter pomanjkljivosti proizvajalčevih navodil za pravilno uporabo.

Vseh nesreč ne moremo preprečiti, lahko pa omilimo njihove posledice!