Aktualno

Sprostitev fizičnega sklepanja zavarovanj
Z 868. Odlokom dne 24.4.2020 je Vlada Republike Slovenije iz ukrepa o prepovedi trženja storitev s fizičnim stikom izvzela zavarovalniške storitve. S tem je ponovno dovoljeno fizično sklepanje vseh zavarovanj (face-to-face distribucija) na območju RS.
Pomembno obvestilo - spremenjeno poslovanje Zavarovalne hiše Luič d.o.o.!
Skladno z ukrepi Vlade Republike Slovenije, ki do nadaljnjega zapira oziroma omejuje vse nenujne storitve, ter s priporočili stroke za ustavitev javnega življenja vas obveščamo, da zaradi preprečevanja širjenja koronavirusa.
Srečno novo leto 2020 vam želi Zavarovalna hiša Luič
. . . 2020 . . .
Prometna nesreča z nezavarovanim prometnim sredstvom
Če prometno nesrečo povzroči voznik nezavarovanega motornega vozila v Sloveniji je za plačilo škode odgovorno Slovensko zavarovalno združenje s sredstvi Škodnega sklada.
Vigo zavarovanje
V Zavarovalnici Sava smo skupaj s start-up podjetjem Movalyse razvili prvi pravi telemetrični produkt v Sloveniji – Vigo zavarovanje. Namenjeno je zavarovanju motornih koles in trikoles (nad 50 ccm ali elektromotor nad 4kW). Je več kot samo zavarovanje - je sodobna motoristična platforma, ki ves čas skrbi tako za zavarovanca kot za njegov motor.
Arhiv novic »

Zavarovanje splošne odgovornosti

Če bi lahko z gotovostjo napovedovali prihodnost, bi bilo življenje precej bolj preprosto. Seveda vedno poskušamo predvideti, kaj vse se lahko zgodi, vendar včasih pride do komaj verjetnega sosledja dogodkov, ki se končajo z nesrečo. Teh naključij se ne da predvideti, lahko pa smo z ustreznim zavarovanjem nanje pripravljeni.

Zavarovanje splošne odgovornosti

Zavarovanje splošne odgovornosti pri pravnih osebah krije škodo zaradi civilno pravnih odškodninskih zahtevkov tretjih oseb, nastalo zaradi nenadnega dogodka pri izvrševanju zavarovančeve dejavnosti, za katero je zavarovanec odgovoren. Po slovenski zakonodaji se tudi zaposleni delavci štejejo za tretje osebe, s čimer sta vodstvo ali uprava podjetja še posebej motivirana za sklenitev tega zavarovanja.

Zasebnik (fizična oseba) pa lahko zavaruje svojo odgovornost iz nevarnosti vsakodnevnega življenja (kot glavar družine, kot imetnik stanovanja, amaterski športnik, kot delodajalec ipd.)

Zavarovanje splošne odgovornosti krije odgovornost za škodo zaradi poškodovanja oseb, tj. telesnih poškodb, okvar zdravja ali smrti, ter škodo na stvareh, tj. uničenje, poškodbo ali izginitev. Z dodatnim dogovorom je zavarovanje mogoče razširiti še na odgovornost za čisto premoženjsko škodo, ki nastane zaradi dejanja, opustitve ali napake in ki ni nastala niti na osebah niti na stvareh.

V okvir splošne odgovornosti sodi pri nas tudi zakonsko obvezno zavarovanje odgovornosti za škode, povzročene okolju. Zavarovanje odgovornosti proti ekološkim škodam se lahko sklene kot razširitev zavarovanja splošne odgovornosti.

Vseh nesreč ne moremo preprečiti, lahko pa omilimo njihove posledice!